top of page

De voordelen van een gezichtsolie

Bijgewerkt op: 25 jan.

Yes, we hebben een calendula gezichtsolie! Een waar serum voor je huid. Maar waarom zou je een olie gebruiken als gezichtsverzorging en niet gewoon een crème?


Toegegeven... we zijn lang bezig geweest met de ontwikkeling van een crème. Maar tijdens dat proces raakten we volledig overtuigd van het feit dat het een olie moest worden. Dit is waarom:


Water en olie gaan niet samen


Water en olie mengen van nature niet. Je hebt een emulgator nodig om een crème tot één geheel te maken (en een stabilisator om dat geheel te behouden). Een onbewerkte natuurlijke emulgator zou bijenwas kunnen zijn, maar we kunnen je vertellen dat bijenwas niet voldoende werkt om een crème goed bij elkaar te houden. Een goede emulgator, ook een natuurlijke, is altijd een bewerkt ingrediënt.


Bacteriën houden niet van olie

Bacteriën gedijen heerlijk in water, maar ze houden niet van olie! Om je crème langere tijd goed te houden heb je dus een conserveermiddel nodig. Ook dit is weer een bewerkt ingrediënt. Voor een gezichtsserum op oliebasis heb je geen conserveermiddel nodig :)


PH-waarde van de huid

Gezichtsserum met calendula op basis van onbewerkte natuurlijke ingrediënten

Je huid heeft een licht zure pH-waarde zo rond de 5,5. Om je huid gezond en in balans te houden, smeer je het liefste met een product dat ook een licht zure pH-waarde heeft. Door toevoeging van bovengenoemde hulpstoffen vloog de pH-waarde van onze crème ineens alle kanten op... we zouden een pH-verlagende stof kunnen toevoegen, maar je begrijpt vast dat we op dit punt al lang en breed zijn afgehaakt. Onze olie heeft zonder toevoegingen, al een hele huidvriendelijke pH-waarde.


Kortom: weg met het water en terug naar de basis van pure ingrediënten, waar je huid echt iets aan heeft!Onze gezichtsolie is een heerlijk voedend serum dat volledig bestaat uit onbewerkte, puur natuurlijke ingrediënten... en verder niets


Comments


nieuw logo_groen_extra ruimte er omheen.png
bottom of page