top of page
natuurlijke shampoo

Onze filosofie

Calendula Care is ontstaan vanuit het verlangen naar een duurzamere wereld. We houden ervan om verzorgingsproducten te maken die echt duurzaam worden geproduceerd.  

Maar gezondheid vinden we net zo belangrijk! Wij hebben onze huidverzorging graag even vers en puur als onze voeding. Je huid is immers je grootste orgaan.

Daarom gebruiken we alleen biologische, puur natuurlijke ingrediënten.  En daarom produceren we zelf, in Utrecht. 

 

Biologisch, natuurlijk & lokaal geproduceerd. Dat is onze basis.

Calendula 

Calendula - ook bekend als goudsbloem - is een echte lokale huidheld! Deze prachtige bloem is de inspiratiebron geweest voor onze verzorgingslijn.  
 
Het ingrediënt is vooral bekend in de vorm van calendulazalf, een product dat vaak wordt ingezet bij snijwondjes of een geïrriteerde huid.  Heel terecht, maar wel eenzijdig.

 

Wij vinden het net zo´n prachtig ingrediënt voor zeep, balsem, huidolie en serums! 
 

Calendula bevordert het herstel van de huid en het heeft een ontstekingsremmende werking. Ook heeft het een verkoelende werking, het verlicht jeuk en het is zelfs geschikt voor de meest gevoelige (probleem)huid. Perfect dus voor die snijwondjes, maar net zo fijn voor bijvoorbeeld de droge huid, (zon)verbrande huid, geïrriteerde huid, acne huid of babyhuid.  
 
Daarnaast hoeft dit ingrediënt niet de halve wereld over te vliegen. Ons hoogwaardige calendula-extract komt uit Duitsland en de gedroogde bloemen die we gebruiken komen uit Nederland.

external-file_edited.jpg
natuurlijke zeep handgemaakt

Biologisch

Een goed verzorgingsproduct begint voor ons met biologische ingrediënten. Het is een eenvoudige keuze met grote impact; gezonde producten van hoge kwaliteiten en een betere wereld. Daarom werken we alleen met grondstoffen die biologisch gecertificeerd zijn.

Onbewerkt natuurlijk

Van calendula tot mangoboter en van bijenwas tot amandelolie... onze ingrediënten zijn puur natuur. Van nature bezitten zij al hele waardevolle eigenschappen. Zoals flavonoïden en carotenen in calendula of zoals vitamines E en A in veel plantaardige oliën. Niets meer aan doen dus, vinden wij. 
 

We gebruiken alleen maar onbewerkte ingrediënten. Daarmee zorgen we ervoor dat de waardevolle eigenschappen behouden blijven. Onze oliën en boters zijn koudgeperst, onze bijenwas is ongebleekt en we gebruiken kokosolie in zijn meest pure vorm... mét de herkenbare kokosgeur.

Tulpenbollepapier

Wij hopen met een zo-lokaal-mogelijke inkoop & lokale productie bij te dragen aan een duurzamere wereld. Daarom maken we alles zelf, in Utrecht. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook leuk! En het zorgt voor een transparant productieproces. Zo weten we exact wat er wél en wat er juist niet in onze producten zit. 

​ 

Lokale inkoop is lastiger. Een goed stuk zeep maak je niet van 100% Nederlandse ingrediënten. Maar we laten de afkomst van een ingrediënt zeker meewegen. We zoeken graag naar de meest lokale oplossing. Zo zijn onze etherische oliën van Europese bodem, terwijl er ook heerlijke geuren komen uit Australië of Azië. Verder maken we graag gebruik van Spaanse amandelolie of Spaanse olijfolie en ook de keuze voor bijenwas berust op locatie, deze komt uit Duitsland terwijl een vegan wax vaak uit Zuid-Amerika komt.  
 

Helemaal blij worden we van onze oer-Hollandse verpakking van tulpenbollenpapier. Dit papier wordt gemaakt in Nederland, van afgedankte tulpenbollen en gerecycled papier. Na gebruik kan de verpakking nog een keer gerecycled worden! 

 
Natuurlijk hebben we nog vele (duurzame) toekomstdromen.

Maar de basis… daar zijn we best trots op :) 

Lokaal

biologische haarverzorging
nieuw logo_groen_extra ruimte er omheen.png
bottom of page