top of page
natuurlijke shampoo

Onze filosofie

Calendula care is ontstaan vanuit het verlangen naar een duurzamere wereld. Wij houden ervan om verzorgingsproducten te maken, die echt duurzaam worden geproduceerd.

Maar... kwaliteit vinden we net zo belangrijk. Wij hebben onze huidverzorging graag net zo vers en puur als onze voeding. Zonder alcohol of synthetische toevoegingen. Gewoon onbewerkte, puur natuurlijke ingrediënten. 

Daarom kiezen we voor biologisch, natuurlijk en lokaal. 

Biologisch

Een goed verzorgingsproduct begint voor ons bij biologische ingrediënten. Daarom werken we alleen met grondstoffen die biologisch gecertificeerd zijn. 

Natuurlijk

Van amandelolie tot mangoboter en van bijenwas tot sinaasappelolie... onze ingrediënten zijn puur natuur. Van nature bezitten zij hele waardevolle eigenschappen. Zoals flavonoïden in calendula (antioxidant) of vitamines E en A in veel plantaardige oliën. Niets meer aan doen dus, vinden wij.

 

Dus kiezen we ook voor onbewerkte ingrediënten. Daarmee zorgen we ervoor dat die waardevolle eigenschappen zoveel mogelijk behouden blijven. Zo zijn onze oliën en boters koudgeperst, is onze bijenwas ongebleekt en gebruiken we kokosolie in zijn meest pure vorm... mét de herkenbare kokosgeur. 

biologische amandelolie koudgeperst

Lokaal

natuurlijke zeep handgemaakt

Wij hopen met een lokale inkoop & lokale productie bij te dragen aan een duurzamere wereld. Daarom maken we alles zelf, in Bunnik (Utrecht). Dat is niet alleen leuk, maar het zorgt ook voor een transparant productieproces. Zo weten we exact wat er wél en wat er juist niet in onze producten zit.

100% lokale inkoop is lastig. Een goed stuk zeep maak je niet van alleen Nederlandse ingrediënten. Maar we laten de afkomst van een ingrediënt zeker meewegen. We kiezen altijd voor de meest lokale oplossing. Zo zijn onze etherische oliën van Europese bodem en maken we graag gebruik van Spaanse amandelolie of Italiaanse olijfolie.
 

Helemaal blij worden we van onze oer-Hollandse verpakking van tulpenbollenpapier.

Tulpenbollepapier
biologische haarverzorging

Verpakking

Onze zepen en body balsem zijn verpakt in een doosje van tulpenbollenpapier. Dit papier wordt gemaakt van afgedankte tulpenbollen en gerecycled papier. De papierfabriek staat gewoon in Nederland. Lekker lokaal dus :)

Psst... na gebruik kan de verpakking nog een keer gerecycled worden!

nieuw logo_groen_extra ruimte er omheen.png
bottom of page