top of page
 • Wat is haarzeep?
  Haarzeep is een duurzaam alternatief voor shampoo. Het is een volledig natuurlijke zeep die speciaal is ontwikkeld voor het reinigen en verzorgen van je haar.
 • Moet mijn haar wennen aan haarzeep?
  Yep, waarschijnlijk wel. Als je altijd met reguliere shampoo hebt gewassen, dan is je haar niet gewend aan de natuurlijke, milde reiniging van een haarzeep. Na de eerste wasbeurten kan het daarom wel eens vet, droog of juist stroef aanvoelen. Onze ervaring is dat dit helemaal verdwijnt na verloop van tijd. Of dat na twee weken of twee maanden is verschilt van coup tot coup. Probeer het en ontdek zelf of een haarzeep iets voor je is :) Onze ervaring: geen last meer van jeuk (gevoelige hoofdhuid), natuurlijk volume en...we hoeven veel minder vaak te wassen dan voorheen.
 • Is haarzeep hetzelfde als een shampoo bar?
  Een haarzeep en shampoo bar zijn niet helemaal hetzelfde. Het verschil zit hem o.a. in het type reiniger. De meeste shampoo bars hebben een reiniger als basis, aangevuld met verzorgende plantaardige oliën. Bijvoorbeeld sodium cocoyl isethionate (afkomstig van kokosolie). Een haarzeep, zoals wij die maken, is een natuurlijke zeep die speciaal is ontwikkeld om te gebruiken als shampoo. De reinigende en verzorgende werking komt door de verzeping van natuurlijke oliën en boters. Bijvoorbeeld verzeepte kokosolie of verzeepte amandelolie. Beide producten zijn een duurzaam alternatief voor je vloeibare shampoo, maar ze hebben dus een andere werking.
 • Hoe gebruik ik een haarzeep?
  Als je nog niet eerder je haren hebt gewassen met een haarzeep dan is dat (soms) even wennen. Maar, dit gaat lukken :) Maak je haren en het blok zeep goed nat. Wrijf het blok rechtstreeks op je natte haren of maak voldoende schuim in je handen en smeer dat in je haar. De trick is: zorg voor voldoende schuim en spoel extra goed uit. Een haarzeep bevat namelijk geen gladmakers of silliconen en spoelt iets minder makkelijk uit dan ouderwetse shampoo.
nieuw logo_groen_extra ruimte er omheen.png
bottom of page