top of page

Hoe gebruik je de huid- en haarolie met calendula?

Bijgewerkt op: 1 feb.

De huid- en haarolie met calendula is een prachtig product met véle mogelijkheden. Van glanzende haren tot zachte benen. We zetten de mogelijkheden op een rijtje én we dagen je uit om zelf nog meer mooie toepassingen te ontdekken!


Calendula olie voor een stralende huid en glanzende haren. Voor alle leeftijden en parfumvrij. Ook zonder essentiële oliën, voor de extra

Voor alle leeftijden


We trappen af met de leeftijd. Voor wie is de olie geschikt? Voor iedereen! Van 0 tot 99, of zelfs tot 101. :) Ook als je een gevoelige huid hebt en snel irritaties krijgt van huidproducten dan is deze olie een heel fijn product. Parfumvrij en puur natuur.


Baby verzorging

Pasgeboren baby's hoeven niet zo vaak in bad, maar als ze toch even hebben gebadderd dan is de huid vaak een beetje droog. Water droogt de huid uit en de babyhuid is extra gevoelig. Tips: gebruik de huid- en haarolie als badolie (paar druppels in het water) of na het badderen om de huid mee te voeden. Ook fijn om schrale wangen te voorkomen of te herstellen. Smeer de babywangen bij koud weer voor of nadat je buiten bent geweest in met een paar druppeltjes olie. Tot slot kun je de huid- en haarolie gebruiken als massageolie, voor een fijn knuffelmoment met je kindje.

Natuurlijke reiniging


Onze huid- en haarolie is op basis van amandel- en jojobaolie. Amandelolie is een lekker vette olie, terwijl jojoba juist razendsnel intrekt. Een perfecte combi om te gebruiken als natuurlijke make-up remover. Dan pak je meteen je kraaienpootjes mee :) Ook fijn om te gebruiken als milde gezichtsreiniger. Echt waar! Dit wordt de 'oil cleansing method' genoemd. Maak een wasbaar wattenschijfje vochtig, paar druppels olie erop, gezicht zachtjes reinigen en afspoelen met lauw water. Resultaat: perzikhuidje. Het kan voor ieder huidtype, maar is een echte aanrader wanneer je gauw last hebt van een droge huid.


Allround huidverzorging


Van bodylotion, tot aftershave (droge benen na het scheren!) Van basic gezichtsolie tot handcrème. De huid- en haarolie is je vriend. Trekt snel in en plakt niet.


Ontspanningsmassage


Gebruik de calendula olie niet alleen voor een babymassage, maar ook voor een ontspanningsmassage voor volwassenen. Smeert goed uit, maar trekt ook fijn in. De geur van calendula is bovendien een ontspannende geur voor de geest.

Haarverzorging


Wil je glanzende haren? Masseer er een paar druppels olie in. Zowel jojoba als amandelolie bevatten veel vitamines waar je haren blij van worden. Je kunt het beste de haren in het midden en bij de punten behandelen, maar niet te dicht op de hoofdhuid. Daarmee voorkom je vette haren. Heb je vaak droog haar? Gebruik de olie dan eens als haarmasker: breng voor het douchen de calendula olie in je haar aan en zet vast op je hoofd. Stap in de douche, door de warmte gaan je haarschubben openstaan en kan de olie goed intrekken. Na enkele minuten uitwassen met shampoo. Tot slot: gebruik de olie om te ont-klitten. Doe na het douchen een paar druppels in het natte haar om het haar makkelijker te kammen.


Huidherstel


Last but not least! Calendula staat misschien nog wel het meest bekend om haar huidherstellende eigenschappen. De olie is dan ook heel fijn bij allerlei soorten schade aan de huid. Gebruik hem in het algemeen bij een geïrriteerde huid of voor verlichting van jeuk en voor sneller herstel van wondjes. (Let op: geen open wonden) Ook fijn om te gebruiken als aftersun.


En zo zijn er vast nog meer toepassing te bedenken! Ken je er eentje die we nog missen? We horen het graag :)





nieuw logo_groen_extra ruimte er omheen.png
bottom of page