top of page

Onbewerkt natuurlijke ingrediënten

Bijgewerkt op: 14 feb.

Gemaakt van onbewerkte puur natuurlijke ingrediënten... en verder niets. Precies. Maar wat wij exact verstaan onder natuurlijk en waarom we specifiek daarvoor kiezen lees je hier.


Wat zijn natuurlijke ingrediënten? Natuurlijke ingrediënten, zijn ingrediënten met een natuurlijke oorsprong. En daar kan nog best veel onder vallen... zolang de oorsprong maar natuurlijk is. Ofwel je mag een natuurlijk ingrediënt op allerlei wijzen bewerken en het nog steeds natuurlijk noemen. Zo kun je bijenwas bleken, kokosolie ont-geuren of amandelolie uitharden. Wij nemen de term natuurlijk graag nog iets serieuzer. Daarom werken we alleen met onbewerkte natuurlijke ingrediënten.

onbewerkte natuurlijke ingrediënten, verse cosmetica, onbewerkte cosmetica, pure huidverzorging

Onbewerkte ingrediënten.

De ingrediënten die we gebruiken zijn dus geen bewerking ondergaan. De bijenwas is nog geel, de kokosolie ruikt naar kokos en onze amandelolie is gewoon vloeibaar, om maar wat voorbeelden te noemen. Allereerst omdat we onze huidverzorging graag net zo vers hebben als ons eten. Je huid is je grootste orgaan. Zo normaal als we het vinden om onbewerkt en natuurlijke voedsel te eten... zonder toevoegingen. Zó normaal vinden wij het ook om alleen onbewerkte ingrediënten te gebruiken voor de verzorging en reiniging van onze huid. Je kunt een 'natuurlijke' vitaminepil slikken voor je dagelijkse portie vitamine C, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een verse sinaasappel eten.


Daarnaast is dit voor ons een manier van consuminderen. Wil je verduurzamen, dan is uiteindelijk consuminderen de beste keuze. Dat staat bijna haaks op produceren... Toch zijn er mogelijkheden om ook in productie te consuminderen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor onbewerkte ingrediënten. Beter voor de wereld en een feestje voor je huid!

Comments


nieuw logo_groen_extra ruimte er omheen.png
bottom of page