top of page

Puur natuurlijke ingrediënten

Bijgewerkt op: 25 mei

Gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten... en verder niets. Precies. Maar wat wij exact verstaan onder natuurlijk en waarom we specifiek daarvoor kiezen lees je hier.


Wat zijn natuurlijke ingrediënten? Natuurlijke ingrediënten, je raadt het al, zijn ingrediënten met een natuurlijke oorsprong. Maar daar kan nog best veel onder vallen... zolang de oorsprong maar natuurlijk is. Ofwel je kunt een natuurlijk ingrediënt nog op allerlei wijzen aanpassen in een lab en het nog steeds natuurlijk noemen. Zo kun je bijenwas bleken, kokosolie ont-geuren of amandelolie uitharden. Wij nemen de term 'natuurlijk' graag nog iets serieuzer. We kiezen namelijk voor onbewerkte puur natuurlijke ingrediënten.

onbewerkte natuurlijke ingrediënten, verse cosmetica, onbewerkte cosmetica, pure huidverzorging

Waarom onbewerkt?

De ingrediënten die we gebruiken hebben dus geen bewerking ondergaan. De bijenwas is nog geel, de kokosolie ruikt naar kokos en onze amandelolie is gewoon vloeibaar. Allereerst omdat we onze huidverzorging graag net zo vers hebben als ons eten. Je huid is je grootste orgaan. Zo normaal als we het vinden om onbewerkt en natuurlijke voedsel te eten... zonder toevoegingen. Zó normaal vinden wij het ook om alleen onbewerkte ingrediënten te gebruiken voor de verzorging en reiniging van onze huid. Je kunt een 'natuurlijke' vitaminepil slikken voor je dagelijkse portie vitamine C, maar we weten allemaal wel dat je beter gewoon een sinaasappel kunt eten!


Daarnaast is dit voor ons een manier van consuminderen. Wil je verduurzamen, dan is uiteindelijk consuminderen de beste keuze. Dat staat bijna haaks op produceren... Toch zijn er mogelijkheden om ook in productie te consuminderen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor onbewerkte ingrediënten. Dit scheelt een rit naar het lab en een stap in het productieproces.


Beter voor de wereld en een feestje voor je huid!

nieuw logo_groen_extra ruimte er omheen.png
bottom of page