top of page

Etherische olie: meer dan natuurlijk parfum

Bijgewerkt op: 8 nov. 2022

Veel natuurlijke verzorgingsproducten bevatten etherische olie. Ook wij maken gebruik van deze natuurlijke parfum... want wat een hemelse geuren! Maar wat is het nu eigenlijk precies?


Etherische olie is het extract van zaden, kruiden, bomen of zelfs wortels. Door o.a. stoomdestillatie of persing wordt de olie uit het plantmateriaal geëxtraheerd. Wat overblijft is een zeer kostbaar en heerlijk geurende olie.

Maar het is zoveel meer dan een heerlijke geur. Etherische oliën van goede kwaliteit ruiken niet alleen naar echte natuur, ze zijn vaak ook bacteriëndodend of schimmelwerend. Op zich niet vreemd: een plant beschermd zichzelf ook tegen allerlei invloeden van buitenaf.

Ook hebben sommige geuroliën een kalmerend effect (lavendel) of een positieve werking op de geest... snuif eens flink aan een stuk zeep met citrusolie als je last hebt van winterdepressies. Iedere olie heeft zijn eigen, zeer specifieke, werking. Wij kunnen het alleen maar aanraden om je eens in de wereld van de aromatherapie te verdiepen. Puur natuur, dus ongevaarlijk?

Wij zijn fan van etherische oliën, absoluut. Zeker ook vanwege die extra geneeskrachtige werking in vergelijking met een synthetisch parfum. Wie wil er nu geen mentale oppepper tijdens het wassen van zijn haar? Maar als je last hebt van een erg gevoelige huid dan raden we toch aan om producten met elk soort parfum - synthetisch of natuurlijk - te vermijden. Zowel etherische oliën als synthetische parfums zijn vaak de boosdoener van allergische reacties. Speciaal voor de gevoelige huid, zelfs voor die van baby's en kinderen, hebben wij een parfumvrije zeep ontwikkeld.Psst... meer weten? Neem gerust contact met ons op, dat vinden we hartstikke leuk.nieuw logo (calendula care)_donkergroen.png
bottom of page