top of page

Calendula: lokale huidheld

Bijgewerkt op: 11 sep. 2023

Calendula (goudsbloem) inspireerde ons tot het ontwikkelen van deze verzorgingslijn. Maar wat maakt dat wij zo fan zijn van dit kleine gele bloempje?

calendula huid voordelen, calendula goudsbloem balsem

Lokale huidheld

Calendula groeit zo ongeveer overal. Kijk eens in de berm langs de kant van de weg of in je eigen achtertuin.* Goede kans dat je een handvol goudsbloemen tegenkomt. Wat dat betreft is het geen bijzondere bloem. Maar... juist het feit dat dit ingrediënt van zo dichtbij komt heeft onze aandacht getrokken. Waarom zouden we niet in eerste instantie op zoek gaan naar de meest lokale ingrediënten als we daarmee flink co2-uitstoot kunnen verminderen? En zéker als dat ingrediënt zo veelzijdig inzetbaar is als calendula.


Calendula werkt namelijk ontstekingsremmend en huidherstellend. Met name de (bèta)carotenen zorgen voor het huidherstel. Misschien begrijp je nu waarom je oma altijd een tube calendulazalf had liggen... ideaal voor kleine (snij)wondjes.

Ook kalmeert calendula de huid en werkt het licht verkoelend/jeukstillend. Lekker voor wanneer je tóch iets te veel zon hebt meegepakt of voor na het scheren. Tot slot is het ook nog eens heel huidvriendelijk. Er is weinig bekend over mensen die calendula niet kunnen verdragen. Dat maakt het zo'n ideaal ingrediënt voor bijvoorbeeld babyverzorging of de verzorging van een gevoelige huid.


Als laatste moeten we zelfs de prachtige kleur en geur even noemen, want ook daar worden wij blij van.



* Onze calendula komt niet uit eigen achtertuin. Zo lokaal zou geweldig zijn, maar alle ingrediënten moeten ook voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Daarom kopen we onze ingrediënten in bij gespecialiseerde leveranciers en kweken wij niet zelf.



Comentários


nieuw logo_groen_extra ruimte er omheen.png
bottom of page